1. W aplikacji (najszybciej)
- Telefon: Ustawienia → Konto → Usuń konto, a następnie potwierdź.
- Android TV / Google TV: Ustawienia → Konto → Usuń konto, a następnie potwierdź.
Usunięcie następuje natychmiast i jest trwałe, a Ty zostajesz wylogowany na wszystkich urządzeniach. Nie można tego cofnąć.
2. Bez aplikacji
Napisz na [email protected] z adresu e-mail swojego konta, w temacie "Delete my account". Jeśli nie możesz pisać z tego adresu, napisz, jak możemy sprawdzić, że konto należy do Ciebie. Usuwamy konto i potwierdzamy to e-mailem w ciągu 45 dni.
3. Co zostaje usunięte
- Twoje konto: adres e-mail i dane logowania.
- Wszystkie profile, w tym profile dziecięce, ich ustawienia i PIN.
- Postęp oglądania, Kontynuuj oglądanie, Moja lista i historia skopiowana z Trakt.
- Ustawienia, lista dodatków i połączenie z Trakt.
- Lista urządzeń, oczekujące żądania Wyślij na TV i raporty błędów zwiastunów.
4. Co nie zostaje usunięte
- Twoje konto Trakt i to, co do niego wysłałeś: zarządzaj nim na trakt.tv.
- Dane zapisane tylko na Twoich urządzeniach (pamięć podręczna, ustawienia lokalne): znikają po odinstalowaniu aplikacji.
5. Inne prośby
Aby otrzymać kopię swoich danych lub je poprawić, zobacz sekcję 10 Polityki prywatności albo napisz na [email protected].